Arrangera i Skellefteå

ÄR DU EVENEMANGSARRANGÖR?

Evenemang i Skellefteå är viktigt för platsens varumärke. De bidrar till att stärka Skellefteås attraktivitet som en plats att besöka, bo och arbeta i. Här ska det vara enkelt att arrangera evenemang.

Skellefteå vill visa upp ett varierat utbud av upplevelser. Platsen har som mål att presentera mindre som större evenemang i spännande och unika miljöer, både inomhus och utomhus. Förutom att stärka och bygga vidare på stora och framgångsrika evenemang, vill vi också hitta fler intressanta och spännande nyheter som kan stärka bilden av platsen.

Evenemangscoachen på Visit Skellefteå hjälper dig som arrangör att få rätt kontakter, rätt tillstånd och utveckla ditt evenemang. Om du kontaktar oss och påbörjar planeringen i god tid har du större möjlighet att få rätt stöttning och hjälp.

Här kommer lite nyttiga tips och länkar som kan vara bra att tänka på:

Boka datum 
Innan du bokar in ett datum, så ta en titt i vår evenemangskalender för att se så att ditt evenemang inte krockar med något annat.

Biljettförsäljning
Skellefteå Turistcenter, hjälper gärna till med biljettupplägg för dig som anordnar evenemang i Skellefteå och vill sälja biljetter.

Synas i vårt kalendarium
Följ bara den här länken >>. Så fort vi godkänt evenemanget ramlar det ut i vårt kalendarium. Givetvis är det helt kostnadsfritt.

Synas på infartsskyltar
Skellefteå har fyra digitala infartskyltar vid de stora infarterna till Skellefteå. Skyltarna har begränsat utrymme och i den mån vi har möjlighet exponerar vi större publika evenemang. Evenemanget visas max två veckor före det äger rum. Tips till infartskyltarna kan skickas in via kundtjanst@skelleftea.se

Synas på affischer
Affischer får endast sättas upp på avsedda plaster, såsom tavlor och pelare. Företag får sätta upp affischer som rör verksamheten på sin egen fastighet/plats där rörelsen finns. (enligt Lokala föreskrifter för Skellefteå kommun). Tavlor för affischer finns i centrum och i flera av orterna utanför stadskärnan också. Se Googlekarta med alla affischeringstavlor i centrum >>

Torg och offentliga platser
Nästan alla platser utomhus där allmänheten kan röra sig är offentliga platser. De offentliga platserna är till för alla.  För att använda dem till ett evenemang eller liknande krävs som regel tillstånd av Polisen. Men när det gäller bokning av torghandelsplats ansöker du hos kommunen. Läs mer om hur du kan hyra offentliga platser >>

Tillstånd
När man ska arrangera ett evenemang, inomhus eller utomhus, så behövs det oftast ett eller flera tillstånd. Tillstånd söker du antingen hos kommunen eller polisen, men kom ihåg att i vissa fall kan det även krävas ytterligare tillstånd från eller kontakter med andra myndigheter till exempel Skatteverket, Länsstyrelsen osv.

Tillstånd Kommunen >> 
Tillstånd Polisen >>

 

VÅR EVENEMANGSCOACH HJÄLPER DIG MED

– vilka tillstånd som behövs för ditt evenemang (polis, markägare, länsstyrelse, m.fl.)
– att hitta rätt evenemangsplats och fördjupad kunskap om platsen i sig
– att hjälpa dig att få en smidigt och tydlig hantering av evenemanget av stadens handläggare
– att få kontaktuppgifter till andra lokala aktörer
– att få hjälp med frågor som rör biljettförsäljning

Kontakta vår evenemangscoach Maria på maria.rautio@visitskelleftea.se eller tfn  070-339 40 58