Arrangera i Skellefteå

ÄR DU EVENEMANGSARRANGÖR?

Evenemang i Skellefteå är viktigt för platsens varumärke. De bidrar till att stärka Skellefteås attraktivitet som en plats att besöka, bo och arbeta i. Här ska det vara enkelt att arrangera evenemang.

Skellefteå vill visa upp ett varierat utbud av upplevelser. Platsen har som mål att presentera mindre som större evenemang i spännande och unika miljöer, både inomhus och utomhus. Förutom att stärka och bygga vidare på stora och framgångsrika evenemang, vill vi också hitta fler intressanta och spännande nyheter som kan stärka bilden av platsen.

Evenemangscoachen på Visit Skellefteå hjälper dig som arrangör att få rätt kontakter, rätt tillstånd och utveckla ditt evenemang. Om du kontaktar oss och påbörjar planeringen i god tid har du större möjlighet att få rätt stöttning och hjälp.

Här kommer lite nyttiga tips och länkar som kan vara bra att tänka på:

Boka datum 
Innan du bokar in ett datum, så ta en titt i vår evenemangskalender för att se så att ditt evenemang inte krockar med något annat.

Biljettförsäljning
Skellefteå Turistcenter, hjälper gärna till med biljettupplägg för dig som anordnar evenemang i Skellefteå och vill sälja biljetter.

Synas i vårt kalendarium
Följ bara den här länken >>. Så fort vi godkänt evenemanget ramlar det ut i vårt kalendarium. Givetvis är det helt kostnadsfritt.

Synas på infartsskyltar
Skellefteå har fyra digitala infartskyltar vid de stora infarterna till Skellefteå. Skyltarna har begränsat utrymme och i den mån vi har möjlighet exponerar vi större publika evenemang. Evenemanget visas max två veckor före det äger rum. Tips till infartskyltarna kan skickas in via kundtjanst@skelleftea.se

Synas på affischer
Affischer får endast sättas upp på avsedda plaster, såsom tavlor och pelare. Företag får sätta upp affischer som rör verksamheten på sin egen fastighet/plats där rörelsen finns. (enligt Lokala föreskrifter för Skellefteå kommun).

Tavlor för affischer finns i centrum och i flera av orterna utanför stadskärnan också.

VÅR EVENEMANGSCOACH HJÄLPER DIG MED

– vilka tillstånd som behövs för ditt evenemang (polis, markägare, länsstyrelse, m.fl.)
– att hitta rätt evenemangsplats och fördjupad kunskap om platsen i sig
– att hjälpa dig att få en smidigt och tydlig hantering av evenemanget av stadens handläggare
– att få kontaktuppgifter till andra lokala aktörer
– att få hjälp med frågor som rör biljettförsäljning

Kontakta vår evenemangscoach Maria på maria.rautio@visitskelleftea.se eller tfn  070-339 40 58

Läs också

Shape
biljetter
Shape
Evenemang

Ola Salo återvänder till Skellefteå

Till hösten intas Skellefteå Kraft Arena av succéshowen "Champions of rock". Där ingen mindre än bandet The Arks tidigare frontman Ola Salo...
Vinter
Skellefteå
Skellefteå

Gungande sommarevenemang

Upplev fantastiska sommarevenemang som Trästockfestivalen, Stadsfesten, Kyrkhelgen, Matfesten och Sommarteatern...

Taggar
Shape
Evenemang
Shape
Tips
Shape
biljetter
Shape
Evenemang

JILL JOHNSSON TILL SKELLEFTEÅ

Jill Johnsson är en av Sveriges folkkäraste artister. I sommar firar hon tio år med sitt band och ger sig ut på en turné där en av totalt 10 spelningar blir i Skellefteå.

Shape
Aktiviteter
Shape
Möten

BÄSTA PRAXIS: PORSCHE ON ICE

De där fantastiska februaridagarna då italienska Porsche besökte Skellefteå, Swedish Lapland och gjorde heder av isen på Varuträsket - bara för att få uppleva hur det är att köra bil på fruset vatten.

Planera ett möte hos oss

I Skellefteå finns många olika typer av möteslokaler och boenden för både stora och små möten. Välj mellan familjeägda småhotell, vandrarhem i herrgårdsidyll, fina campingstugor, avskilda konferensgårdar eller fräscha möteslokaler och hotell mitt i stan.

Taggar
Shape
Möten

Om att mötas i Skellefteå

Skellefteå är som gjort för inspiration. Här finns mångsidigheten och närheten som ger dina idéer spelrum. Överallt spritter det. Kreativa näringar möter Industri 2.0. Popkultur möter startupscen. Berättartradition möter kulturhus.

Taggar
Shape
Möten