En hejdundrande folkfest!

SM-veckan kommer utöver alla spännande idrottstävlingar att erbjuda två folkfestområden. Båda har fri entré och kommer att vara fullproppade med roligheter. Folkfesten arrangeras tillsammans med näringslivet.

FOLKFEST PÅ MÖJLIGHETERNAS TORG

Den 20-26 mars blir Skellefteå Sveriges absoluta idrottscentrum när svenska mästerskap i 27 idrotter avgörs. Mängder av svenska mästare bjuder på avgörande ögonblick som ingen vill missa på årets häftigaste idrottsfest. Skellefteå toppar detta med en folkfest.

Två folkfestområden ska byggas upp under SM-veckan. Det ena blir på möjligheternas torg och det andra i anslutning till skidstadion. Folkfesten startar med en stor invigning på torget på tisdagkväll kl.19.00 och avslutas på lördagkväll. I övrigt blir det olika teman alla dagar med Folkfesten som samlingsnamn:

Program – Möjligheternas Torg – Fri entré

20/3, Tisdag, 19.00-20.30 : Invigningsfesten i samarbete med Boliden

SM-låten framförs av Joel Nûnez och Markus Nyström. Kör av kulturskolan. SM-dans av dans-och balettföreningen. Tommy Krångh som hyllades efter sin fenomenala teckengestaltning i Melodifestivalen teckenspråkstolkar och uppträdanden av:

Reclaim The Music
Reclaim The Music består av 13 musiker från Skellefteå. På sång hörs: Peter Fjällström, Åsa Granlund Jonsson och Christina J Lövbom. Bandet, med tre sångare, fem blåsare och en fullt utbyggd kompsektion spelar sina favoritlåtar. Musiken som spelas kommer från det gyllene 70- och 80-talet. Earth, Wind & Fire, Chaka Khan, Chicago, Gino Vannelli och många fler.

Brolle
Brolle, född och uppvuxen utanför Boden och är nu bosatt i Skellefteå. Brolle upptäcktes i Kanal 5:s talangjakt Popstars år 2001. Året efter tog karriären fart på allvar och Brolle nominerades i hela tre kategorier på Grammisgalan. Några av hans mest kända låtar heter ”Playing With Fire”, ”Heartbreak City” och ”Solo i Stockholm”. Brolle har genom åren deltagit i en rad shower och haft huvudroller i musikaler.

Skellefteå Stadshotell driver restaurangtältet som öppnar kl. 19.00 den 20/3 (övriga dagar öppet från kl. 11.00)

21/3, Onsdag: Familjefesten i samarbete med Swedbank/Fastighetsbyrån

12.00 Idrottsquiz med Nöjesfabriken på scenen.
17.30-19.00     Familjefesten på scenen.  Trollkarlen, Daniel och Yankho bjuder på en otroligt glad och färggrann familjeshow med oväntade nummer, tävlingar och galen rekvisita.
Scennumret släpps lite senare.
Restaurangtältet håller öppet mellan 11.00-23.00

22/3, Torsdag: Körfest i samarbete med Repay, Explizit och

12.00 Lunchaktivitet
19.00-20.30 Körfesten. Körer från Kulturskolan, Svenska kyrkan och Leif Åkesson på scenen.
Restaurangtältet håller öppet  mellan 11.00-23.00

23/3, Fredag: Smakfesten i samarbete med Coop Nord

12.00 Lunchaktivitet
19.00-21.00 Smakfesten på scenen – ungdomstema med uppträdanden av:

Södra Station
Södra Station är trion som träffades på Musikmakarna år 2014 och klev två år senare in på den svenska musikscenen våren med sin debutsingel ”500 Volt”! De har sedan dess vunnit Ted Gärdestadstipendiet och blivit P3-guldnominerade i kategorin ”Årets pop”

Mares
Mares är Uppsalabandet som med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln “Allt du gör och att du finns” sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare 10 miljoner streams. Uppföljarsingeln “Cyklar ni så springer jag” valdes av Spotify ut till “Årets bästa svenska indie 2016.

Restaurangtältet håller öppet mellan 11.00-02.00

24/3,  Lördag: Kraftfesten i samarbete med Skellefteå Kraft

12.30 & 13.30 Drakshow med Bolibompadraken, Ayla och David på scenen. Träffa den otroligt populära draken från SVT:s barnkanalen som gästar Skellefteå. Kom ihåg att lämna din napp i Drakens nappomat på bandlandet och få Drakens diplom. Och du, kanske blir det just din napp som är med i shoen på Torget.
19.00-21.00 After Sport på Stora scenen med Joel Nunez och Markus Nyström. Lokala bandet mästerskapet samt uppträdanden av:

Linda Bengtzing
Melodifestivalen har följt energiknippet Linda Bengtzing genom hela karriären. Hon blev ett ansikte för svenska folket i Fame Factory 2005, och genomslaget kom samma år när hon deltog i Melodifestivalen med låten ”Alla Flickor”. Året därpå tävlade hon med låten ”Jag Ljuger Så Bra”. Linda har många strängar på sin lyra; hon har varit programledare i TV, tävlat i ”Körslaget”, spelat huvudroll i musikal, turnérat med Diggiloo flertalet gånger och gett ut en barnbok.

Markoolio
En av genom tidernas mest folkkära svenska artister är utan tvekan halvfinnen Markoolio. 1998 slog han igenom med dunder och brak med hiten ”Sommar och sol”, och har sedan dess varit ständigt aktuell. Efter snart 20 år på scen har Markoolio levererat otaliga hits; ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till Fjällen”, ”Värsta Schlagern”, ”Gör det igen”, ”Rocka på”, ”Mera Mål”, ”Ingen sommar utan reggae”, ”Jag orkar inte mer”, ”Millenium 2” – det tar aldrig slut.

Information och tider uppdateras kontinuerligt

Tillbaka till SM-veckan-webben >>