Vildmarksgruvan i Varuträsk

Shape

Nära – bara 1 mil från Skellefteå finns den vackert belägna gruvan i vildmarken! En miljö som inspirerar till det mesta och möjligheterna är många. Förutom gruvan med alla dess mineraler som finns att skåda och höra guiden berätta om gruvans historia så finns här en mängd aktiviteter!

Ett äventyr

Livet är ett stort äventyr i sig där våra val styr hur det fylls och upplevs. Ett av valen kan vara att prova på isracing på isbanorna på Varuträsket  med quad och 4-hjuling eller kanske skotersafaris, allt från turer i omgivningen till 25-milaturen som börjar vid flygplatsen (om gästerna anländer med flyg). Utmaningar i form av 4-hjuling i skog och mark, samarbetsbana med kluriga uppgifter eller kanske en +orientering (med 5 st ät- och drickbara kontroller!)

Ta det lugnt

Eller varför inte bara ta det lugnt och slappa i en varm och skön badtunna? Övernatta kan du också göra – naturligtvis på vildmarksvis i sovsäck, liggunderlag och renskinn! Ät god mat som ni lagat tillsammans eller varför inte äta middag 20 meter under jord? Kombinera konferensen med någon aktivitet och mat & dryck – baserat på vilt och norrländskt och tillagat över öppen eld.

Byggnaderna

Inne på gruvområdet finns en mängd olika lokaler; huvudbyggnaden Gruvstugan där konferens/serveringslokal, reception, toaletter, kök, kontor inryms. Den rundtimrade Logen som också används till konferens/serveringslokal med en mysig, knastrande eld som brinner i eldstaden. Spelhus, utställningslokal, trapperkoja, Minigruva, badtunnor & bastu för att nämna några fler.

NYHET! En nybyggd träkåta med plats för 28 personer att övernatta och äta, badtunnor och bastu finns nu att tillgå på Varuträskets norra sida.